Nová láska - koloběžka! Aneb seznamte se s Dragsterkou!

Pamatujete si ještě, když jste si poprvé nazuli bosou obuv? Já jsem byla v naprosté euforii! Měla jsem pocit, že se mi snad i lépe dýchá..

A teď jsem podobný pocit zažila znovu, když jsem nazula Fivefingers a odrazila se na své nové Yedoo Dragstr! 

Kroužila jsem asi dvě hodiny před domem, od kontejnerů ke garáži a zpět a smála se, jak už dlouho ne! Soused blahosklonně podotkl, že prý tomu se říká čirá dětská radost!

Aby taky ne, když moje tušení, že koloběh posune bosý pohyb ještě o level výše, bylo správné! A platí to i naopak, jsem si naprosto jistá, že vytrénovaná a plně funkční chodidla umocní odrazy o poznání lépe, než když budou sevřená v nějakých odpružených, špičatých a těžkých botách. 

Vhodnou koloběžku (téměř podle barefoot pravidel ;)) jsem vybírala celou zimu. Musela být opravdu, ale opravdu lehká, odolná, ergonomická, ovladatelná, univerzální a žádná její vlastnost mě nesměla omezovat. A musela být krásná, ba přímo skvostná, aby na ní vypadal ráno krásně proutěný košíček a v podvečer mushingové vybavení ;) A tak jsem našla Dragsterku :D

yedoo-dragstr-fivefingers-1

Protože teprve v ní se mi všechno tohle splnilo (a ještě je to česká značka).

Je dokonale krásná už jen proto, že je moje a má červené bowdeny :), ale všechny Yedoo mají ten pověstný šmrnc, který je ceněn na designových soutěžích, mrkněte třeba na Wolfera nebo Trexxe. Aluminiový rám je (oproti běžně používané oceli) tak lehounký, že když musím kolobrndu někde tlačit nebo přenést, ani o ní moc nevím. Přitom její 20" kola doslova uhání terénem i po silnici. Je to opravdu dračice. Zároveň je ovladatelná a překvapivě skladná, když ji potřebuji převést autem nebo vlakem. Myslím, že by se skvěle hodila i jako přibližovadlo do velkoměsta.

Jezdím na ní denně, jak mi jen čas dovolí a zase je tady ta neuvěřitelná návykovost, stejně jako tomu je u barefoot. Budu muset začít psát nějaký koloběžkový (boSoběžkový ;) speciál, protože o takovou radost se ráda budu dělit, aby ji mohli objevit i ostatní.

 

Mějte krásný den, já vyrážím testovat jednu bosou novinku :)  No jasně že i na koloběžce!!!! :D

Bára

 

PS: Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na facebooku