Barefoot do společnosti?

Společenská sezóna je v plném proudu a pokud už nějakou dobu nosíte barefoot nebo o nich uvažujete, možná vás napadlo, že zrovna třeba ples může být docela oříšek. Je to v barefoot vůbec možné? A co když je bonton opravdu přísný a podpatky mít "musíme" (nebo se jich - pro jednou - zkrátka nechceme vzdát)?
Barefoot má své výhody i nevýhody.
Předpokládejme, že už bosé boty nějakou dobu nosíte, pak jsem si jistá, že vás představa sevření v sardinkové špičce a vychýlení těžiště podpatky, skutečně děsí. A představa tance v nich, to už nemá daleko k chorému mučení!! Teď, když už své nohy konečně více vnímáte, si také více uvědomujete, jak je cena za předpisově vytvarovaná lýtka (podpatky je přeci umí tak zeštíhlit a zkrásnět, navíc prodlouží nohy na snovou délku) neúměrně vysoká. Jenže, nebudeme si nic nalhávat, plochá podrážka a anatomický tvar bot zkrátka nemusí být, minimálně z pohledu bontonu, vždy to pravé ořechové. Má tedy přesto význam hledat společenské boty ve vodách barefootu? Ano! Proč?

Protože se chcete bavit a ne trápit! Třeba Ananda, třpytivé společenské balerínky a černé polobotky (obojí od zn. Ahinsa)  jsou ideální volbou (jsou i v pánských číslech!), pokud máte chodidlo normální až širší s normálním až vyšším nártem. Nekompromisní prostor pro prsty a skvělá ohebnost.  Určitě je unosíte i při jiných příležitostech. Nebo můžete zvolit úplně základní černý model balerínek bez štrasové ozdoby, pokud Vám připadají více univerzální.

 

ahinsa-swarowski-balerina          ahinsa-swarowski-cerna 

 

balerinka-barefoot-swarowski-cerna          ananda polobotka cerna 2

 

Jaké jsou další možnosti? Pro ženy Afrodity (Angles), které dobře drží díky páskům přes nárt (pásky můžete libovolně zdobit a doladit balerínky ke zvoleným šatům, třeba látkové květiny, štrasové či korálkové doplňky na klipsu).

 

angles-afrodita-balerina-cerna   

 

Alternativ je určitě více, ať už pro dámy nebo pro pány a vždy záleží na typu události a výběru oblečení a dalších doplňků. Na méně formální akce dobře poslouží třeba černé polobotky RA od Vivobarefoot a balerínky Jing Jing té samé značky. 

   

ra_polobotka_cerna_kuze

 

Vybrat se dá i v leguano. Líbí se mi třeba nové Lady Princess. Za pohodlí, chůzi jako po mechu, si ale trochu víc připlatíte. V boSo jsou na objednávku, kontaktujte nás :)

 

Výstřižek

 

Jenže, ono se s podpatky i tančí jinak než bez nich a tanec v barefoot vás může nutit k nepřirozenému poskakování po špičkách. Určitě doporučuji si bosý tanec vyzkoušet, ať víte, že to je náročná disciplína ;) ale pro zkušeného bosochodce není nemožná. Když však není zbytí a volba padne na klasickou obuv, tak v nich tu fázi, kdy ještě všichni všechno řeší ;), se zatnutými zuby v oslnivém úsměvu odhopkáte a pak se přezujete do barefoot, když se zábava konečně rozproudí.

V tomto případě ale věnujte chodidlům následující dny pořádnou dávku péče, rozmasírujte ztuhlé svaly a zacvičte si třeba jógu chodidel. Nejúčinnějším lékem na stav po takovém výročním hasičském plese, je bosá chůze. A klidně i na chvíli v té zimě, pokud na vás neleze chřipka, nebojte se a pomalinku se projděte pro zmrzlé zemi... cítíte, že po prvotním šoku to není až taková hrůza? Prohýbejte prsty, zkuste je vtlačovat po jednom do sněhu, poslouchají? Zimomřivější mohou pochodit aspoň v obýváku - po hmatovém koberečku nebo v nouzi rozprostřít různá víčka, provázky nebo kolíčky, zkrátka, co se doma najde.

Ať už budou vaše nohy zdobit barefootky nebo ne, dobře se bavte!!!!!!